UNA BREU EXPLICACIÓ

Qui som?

Benvinguts

Les ametlles
de Son Gallard

Son Gallard Vell és una antiga possessió ubicada a Palma. Es va constituïr a l’any 1538 com un convent de frares que convivien al Coll de’n Rabassa de l’ordre del Dominicos. Terres on l’agricultura es basava amb l’el.laboració de vi. Avui dia, els propietaris de la possessió van decidir omplir aquestes ancestrals terres amb 5.000 ametllers per la producció d’ametlles. Un producte que està tractat amb amor per poder treure el millor resultat possible a unes terres que han estat de gran valor per la població de Palma des de l’antiga Edat Mitjana.

Ens importen les abelles i la pol.linització

La majoria de varietats populars d’ametllers no són auto-fèrtils; per tant necessiten de la pol·linització creuada per produir fruites. Per produir una ametlla, l’ametller necessita teòricament només un grànul de pol·len d’una altra varietat compatible en el moment adequat.

L’abella és l’únic insecte que pot facilitar la pol·linització creuada de l’ametller. A tot el món, els cultivadors d’ametlles depenen de colònies d’abelles forts i saludables, que garanteixin la pol·linització creuada. L’apicultor s’ha d’assegurar que hi hagi una gran població d’abelles (de 2 a 3 colònies fortes per hectàrea o de 5 a 7 per hectàrea) dins de l’hort d’ametllers, d’aquesta manera una sola abella no només visitarà diferents flors de la mateixa arbre, sinó que també transferirà el pol·len a un altre arbre de diferent varietat, que normalment es troba a 20 o 30 peus (6 a 9 metres) de distància.

Malgrat la seva importància veiem com les poblacions d’abelles i altres importants pol·linitzadors com les papallones estàn en perill.

També són molts els factors que estan provocant aquest declivi, però les pràctiques de l’agricultura industrialitzada tenen un pes molt important. L’ús massiu de plaguicides, els monocultius, la manca de diversitat en les finques … fa que aquests insectes i molts altres éssers vius estiguin passant uns mals moments.

Per això mateix, a Ametlles Son Gallard som conscients de l’importancia que té aquest insecte, i tractam sempre de tractar el arbres amb mètodes que no siguin agressius per aquests insectes i que puguin realitzar la seva feina de pol.linització.

0 +
Ametllers
0
Tones d'ametlles any 2020
0
Hectàrees de terreny